Kelendő az arany trezor

A Deutsche Bank az eddiginél többet akar keresni azon, hogy nagy a kereslet az arany és az ezüst iránt. Ezért nemesfémraktárat épít Londonban – írja a Handelsblatt.

Az aranyraktárt a G4S logisztikai cég építi majd és a bank a jövő évtől kezdi használni. Raymond Key, a Deutsche Bank globális fémkereskedési vezetője úgy látja, a raktár segítségével a pénzintézet gyorsan a nemesfém készletezés piacvezetőjévé válhat.

A Handelsblatt emlékeztet arra, hogy London a globális aranykereskedelem központja. Ám a nemesfémek tárolására alkalmas hely szűkös.  Számos bank és logisztikai cég akarja kihasználni az arany és az ezüst iránti nagy keresletet és meghódítani a piacot.

A lap emlékeztet arra is, hogy tavaly a Barclays Capital jelentette be, hogy nyáron trezort nyit meg Londonban. A Brinks’s  amerikai logisztikai cég is vizsgálja további raktár építésének lehetőségét. Egy uncia arany ára jelenleg 1654 dollár de februárban az árfolyam 1776 dollárt is elért.

2 thoughts on “Kelendő az arany trezor

 1. Golder

  Sziasztok,

  Valóban kevés a jól használható trezor Budapesten, de szerintem vidéken sem jobb a helyzet. Ha valaki tud jó ajánlatot, akkor várom a javaslatokat. (Külföld?)

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Golder!

   Keress meg és segítünk a trezor kiválasztásában. Azért már szerintem jobb a helyzet, mint 2 éve volt….

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal