Egy korszak lezárult

Vegyük elő a józan eszünket és egy picit kapcsoljuk ki a TV-t és a rádiót. Gondolkozzunk, elemezzünk a tények alapján és az érzelmeket zárjuk ki.

Meddig emelkedhet az arany ára?

Ez az alapvető kérdés, mindenkit ez érdekel és elárulom: senki sem tudja, mert a jövőbelátás képessége senkinek sincs a birtokában.

A múlt, semmiben sem jelent magyarázatot a jövőre – azonban szerintem a pénzpiacokon vannak alapvető szabályszerűségek, amelyekre oda kell figyelnünk. A fák nem nőnek az égig. Az elmúlt 10 évben az arany olyan félelmetes emelkedést mutatott, amit semmilyen más termék.

Tehát eljött az ideje egy korrekciónak. A további emelkedést megelőzően „erőt kell gyűjtenie” és aki arany vásárlásán töri a fejét, az már körültekintőbben kell, hogy eljárjon, mint a korábbi években.

Arany vásárlás, aranyszámla megtakarítási program. Fizikai arany befektetés.Venni, de másképpen

Az elmúlt években vételre ajánlotta mindenki az aranyat – mindig, folyamatosan, bármilyen árszinten. Sokat nem is kellett agyalni, aki még időben beszállt, az szépen keresett az aranyon.

Ennek az időszaknak vége! Most már csak a tudatos és tervezett aranyvásárlásnak van értelme, mert könnyen komolyabb veszteségeket szenvedhetünk el.

Az arany 2011.szeptemberében elérte csúcspontját az 1900 USD-os árszint körül és azóta oldalazó mozgást mutat, beszorult egy 1550-1850 USD-os csatornába. A második jelentősebb árkorrekciót fogta meg ez az alsó szint és most teszteli az áremelkedés a csatorna tetejét.

Tehát, aki itt (a csatorna tetején) vesz aranyat, az lehet, hogy egy évig ül az aranyban úgy, hogy a vételi-eladási ár közötti 8-10% mellett további 15%-os árveszteséget is elszenvedhet, ami azért már sok. Tehát senkit sem szeretnék az arany vásárlásról lebeszélni, DE

– ne az „árcsatorna” tetején vegyünk

– több tételben vásároljunk

– nagyon figyeljünk a forgalmazóra és a minőségre

Aranyat venni, de más okból…

Azt szoktam mondani, hogy az aranyat azért kell a befektetési portfóliónkba betenni, mert más mint a pénzpiaci termékek. De amit az aranyról olvastunk és tudunk, azt egy picit másként kell néznünk az utóbbi időben. Az arany pontosan úgy viselkedik, mint a pénzpiaci termékek, egyre fokozódó spekulációs nyomásnak van kitéve – ami szintén a nagyobb ármozgások irányába mutat. Tehát lehet arról beszélni, hogy egy világégés esetén az arany jó menedék, de nekünk a saját rövid kis életünkben nem szabad a legrosszabbra gondolva állandó félelemben élnünk!

A célunk csak a pénzünk értékének folyamatos növelése lehet. Ezért – amikor a legrosszabbra gondolva – aranyat is vásárolunk, akkor azt ma már csak körültekintően szabad megtennünk.

Mindegy, hogy mennyi az arany ára?

Sok arannyal foglalkozó oldalon olvashatóak olyan eltúlzott ijesztgetések, amelyeket olvasva valóban egy tanyára kellene kiköltöznünk és önellátásra berendezkedve várni a világvégét. Jóslatokat a pénzrendszerek bukásáról (USD, Euró egyaránt), az EU széteséséről, az atom és egyéb környezeti katasztrófákról, stb.

Hangsúlyozom, hogy ezek a félelmek nem alaptalanok, csak túlzóak.  Én a magam módján szeretnék egy átlagos, kényelmes életet élni, és  – a pénzügyeimet nem a legrosszabb vészverzióra felépítve – hozamot elérni.

A világvégét jóslók szerint mindegy, hogy mennyi az arany ára, vásárolnunk kell, mert nem az ára számít. Irreális világunkban ez az egyetlen mérce és csak az a fontos, hogy legyen.

A nap holnap is felkel, a gyereket visszük az iskolába, be kell mennünk a munkahelyre, stb. Egyszer csak arra fogunk ébredni, hogy évekig vártuk a legrosszabbat, a média is erről beszél minden egyes ijesztő híren keresztül. DE nekünk a napi feladatokat is meg kell oldanunk, az életünket élhetővé és jobbá szeretnénk tenni, akkor pedig igenis hozamot kell elérnünk. Tehát tudatosan, odafigyelve kell a pénzügyeinket intéznünk. Nem a félelmeinkre hallgatva, hanem mindenre felkészülve, józanul mérlegelve.
Kérjen tanácsot és arany vásárlásra ajánlatot! >>>

Amennyiben szeretné segítségemet kérni egy személyre szabott befektetési portfólió elkészítésében, akkor keressen meg:

dr.Tatár Attila
0620/462-8850.

info@bankweb.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük