Arany: az idei év sztár befektetése

2016 az arany éve, a piac szereplői egyre többet tartanak a nemesfémből, az ETF-ekben jelenleg 25 százalékkal több arany van, mint idén január elején, amikor 7 éves mélypontot láttunk még – írja a Bloomberg.

 

Egyelőre töretlen az érdeklődés az arany iránt, az utóbbi hetek alacsonyabb árfolyamait a befektetők láthatóan arra használták fel, hogy tovább növeljék kitettségüket a nemesfém piacán.

Az ETF-ek jelenleg már 25 százalékkal több aranyat birtokolnak, mint idén év elején, amikor még 7 éves mélypontról beszélhettünk. A tőzsdén kereskedett befektetési alapok portfólióinak kitettsége így 1822,3 tonnára nőtt, ami 2013 óta a legmagasabb érték. Amíg az utóbbi hetekben az árak estek, az ETF-ek folyamatosan vettek, összességében 63 tonnával nőtt kitettségük.

A fontosabb fémek között az arany az idei évben felülteljesítő, ami elsősorban annak lehet betudható, hogy a befektetők aggódnak a vezető jegybankok monetáris politikájának hatásossága miatt, illetve a sok helyen már most negatív tartományban lévő kamatok következményei miatt.

A negatív kamatkörnyezet és a jegybanki eszközvásárlási programok igencsak leszűkítik a jó befektetési lehetőségek palettáját, ezek mellett az arany tartása kevésbé tűnik költséges megoldásnak.

Forrás: portfolio.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük