Münze vagy Argor Heraeus?

blog, arany minőség, Münze, Argos Heraeus, minősített finomító, befektetési tanácsadóSokan eljutnak odáig, hogy megértik: az arany minőségével a vásárlást megelőzően kell foglalkozni, ugyanis később már legközelebb csak az eladáskor fog kiderülni, hogy valóban jó minőséget vettünk-e….

Hazánkban a legelterjedtebb két termék a Münze és az Argor Heraeus.

Argor Heraeus – Svájc

Az Argor Heraeus egy stratégiai szövetség eredménye: Argor-Heraeus-Commerzbank-Münze Österreich.

Rendelkeznek a Svájci Központi Nemesfém Ellenőrző Iroda kereskedelmi, kohászati és bevizsgálási engedélyével. Nemzetközileg elismert London Good Delivery minősítésű gyártó, elbíráló, finomító, és a szövetség tagja. A világ azon 5 nemesfémgyártója közé tartozik, akiket az LBMA kinevezett a Good Delivery tagság feltételeinek vizsgálatára. Akkreditált tag a londoni (LBMA, LME), a tokiói (TOCOM) és a New-Yorki (NYMEX, COMEX) tőzsdéken.

Münze – Ausztria

Az Osztrák Állami Pénzverde által gyártott színarany tömbök világszerte elismertek, Európában befektetői körökben a legnépszerűbbek. Formai és gyártási szempontból eleget tesznek a legmagasabb követelményeknek, és minden nemzetközi kereskedelmi sztenderdnek. 1995. óta gyártják a svájci Argor Heraeus SA. öntöde közreműködésével.

Mire figyeljünk vásárláskor?

Nagyon fontos, hogy a vásárolt arany megfelelő csomagolásban, a szükséges minősítő és eredetet azonosító “kellékkel” el legyen látva ée ezek feltüntetése a nemzetközi előírások szerint ellenőrizhető legyen.

A súly, a sorszám, a minőség (999,9 és Fine Gold), a hologram , a gyártó neve, stb. Amennyiben bármilyen kételye merül fel az arany eredeti voltát illetően, akkor kérje segítségünket. De természetesen az a legjobb megoldás, amennyiben olyan forgalmazótól vásárol, aki ellenőrizhető és teljes mértékben megbízható.

Kérjen tanácsot és arany vásárlásra ajánlatot! >>>

 

dr.Tatár Attila

0620/462-8850.
info@bankweb.hu

 

 

2 thoughts on “Münze vagy Argor Heraeus?

 1. R József

  Kedves Dr.Tatár Attila!
  Szeretnék Öntől kérdezni valamit!
  A minap bevittem a BÁV egyik üzletébe, egy “Münze” 5gr-os fóliás aranylapkát. Ők felvágták és kivették belőle, mondván, nem ismerik, és meg akarják vizsgálni közelebbről! Kérdésem: vegyem így vissza, kockáztatva, hogy máshol nem fogadják el, mondván megvan bontva, vagy hagyjam és vegyek máshonnan eredeti csomagolásút?
  Előre is köszönöm a választ!
  Tisztelettel: R József
  Szolnok

  • dr.Tatár Attila

   Kedves József,

   Azt szoktam javasolni, hogy az aranyat ott kell eladni, ahol az ember vette, hiszen többnyire visszavásárlási garanciát is szoktak a forgalmazók vállalni.Ha máshol adja el, akkor elképzelhető, hogy beminősítik és ennek ára van, valamint ilyen következménye, hogy sérül a csomagolás.
   Ha már felbontották, akkor jobb lenne nekik eladni és venni másikat – talán másik forgalmazótól is. Ebben szívesen segítek….

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal