Jó lehetőség az aranyszámla

Aranyszámla

A kisemberek számára az arany csak ékszer formájában volt elérhető befektetési eszköz. Itt azonban csak törtarany áron vették meg, ha eladásra került a sor, ezért nem tekinthető ideális befektetésnek az ékszer. Főleg, hogy ma már van kimondottan befektetési célú fizikai arany, ami minden befektető számára elérhető.

Annak, akinek nem áll egyben nagyobb összeg a rendelkezésére, egy új megoldásra hívnám fel a figyelmét: az aranyszámlára!

Ez a számla nem csak a folyamatos és kisebb értékű arany vásárlását teszi lehetővé, hanem a vásárláskor tapasztalható egyre nagyobb áringadozások kivédésére is jó eszköz. Hiszen, ha több alkalommal vásárolunk, akkor ezek átlagaként várhatóan jobb ár adódik, mintha egyszerre vásároltunk volna.

Több kis tételben kell az aranyat megvenni. Erre való az aranyszámla, nézzük hogyan működik és melyek az előnyei:

  • Már havi kis összeggel elindítható. Az aranyszámla lehetőséget ad arra, hogy tulajdonosának ne kelljen egyszerre nagyobb összeget befektetnie, hanem rendszeresen (például havonta 10-50 ezer forinttal), grammaranyban halmozza fel megtakarításai egy részét.
  • Rendszeres aranyvásárlás – jobb árfolyam. A rendszeres, kisebb összegű aranyvásárlással minden befektető nagy eséllyel kiegyenlíti a napi árfolyam ingadozást, csökkenti annak esélyét, hogy egy magas árfolyamon sikerül bevásárolnia.
  • Biztonság megteremtése. Az arany kitermelési költsége jelenleg 800USD/uncia, és ez az egyre nehezebben elérhető készletek miatt folyamatosan növekszik. Ennek köszönhető, hogy az árfolyam nem eshet a kitermelési költség alá, hiszen a bányák abban a pillanatban leállnának, tehát egy olyan mechanizmus működik az aranynál, ami a részvény típusú befektetéseknél nem tapasztalható.
  • Nincs meghatározott futamidő. Saját belátása szerint dönthet, hogy mikor akarja átvenni vagy visszaváltani az aranyszámlán összegyűlt aranytömbjét. Kérésére bármikor átveheti a választása szerinti kiszerelésben az aranyát.
  • Garancia, biztonság. Garantáljuk a befektetési arany mindenkori visszavásárlását, valamint azt, hogy az általunk forgalmazott arany olyan hiteles és elismert gyártótól származik, amelynek “védjegyét” (Good Delivery) az egész világon elismerik, termékét bárhol megvásárolják.
  • Kézzelfogható befektetés. Nem papír pénz, amely mögött a hit áll, hogy el fogják tőlünk fogadni. Egy idő múlva elviheti, tárolhatja, gyönyörködhet benne, élvezheti a biztonság érzését, amikor csak ránéz. Ezt nem tudja semmilyen politikai erő, gazdasági vezetés “elinflálni”. Nem elektronikus pénz, nem számlakivonaton létező virtuális befektetés, hanem fizikailag birtokolható anyag, mely ugyanakkor bármikor pénzzé tehető.
  • Napi, nyilvános árjegyzés, magas forgalom, könnyű értékesíthetőség. Az arany ára publikus, bárki számára folyamatosan nyomon követhető. Visszavásárlási garanciát vállalunk, de bárhol ezt a minőséget el tudja adni.
  • A befektetett pénz azonnal fizikai arany vásárlására fordítódik. Azzal semmilyen más típusú pénzügyi tranzakciót nem hajtunk végre, nem nyitunk spekulatív határidős pozíciókat, nem tőzsdei részvényt (“papírarany, un. ETF) vásárolunk, hanem aranyat.
  • Az Ön számára megvásárolt mennyiséget elkülönítetten, az Ön birtokában, az Ön számláján tarjuk nyilván. Nincs “közös tulajdonlás”.
  • A tulajdonában lévő aranymennyiséget Magyarországon, egy erre szakosodott, minden biztonságtechnikai követelménynek megfelelő nemzetközi értékszállító cég trezorjában tároljuk.

Amennyiben érdekli egy ilyen aranyszámla, kérem jelezze:

dr.Tatár Attila

E-mail cím: info@bankweb.hu
Telefonszám: 20/462-88-50.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük