Arany befektetés és az USA elnökválasztás

A közelgő amerikai elnökválasztások miatt a hedge fundok a biztonságosabb befektetések felé fordultak, jelentősen bevásárolva az arany piacán. A nagybefektetők főként az aranyba fektető tőzsdén kereskedett alapokba vásároltak be, de a kisbefektetők is jelentős keresletet mutatnak a nemesfém iránt – írja a Bloomberg.

Miután továbbra is bizonytalan, hogy ki nyeri az amerikai elnökválasztásokat, a befektetők inkább a biztonságosabb vizekre eveznek, a hedge fundok például jelentős kitettséget építettek az aranybefektetésekkel. Ennek hatására az aranyra szóló vételi opciók darabszáma a november 1-gyel záruló héten 14%-kal emelkedtek, ami szeptember 27. óta a legnagyobb mért heti növekedés.

A Citigroup elemzői szerint Trump győzelme jelentős politikai bizonytalanságot szülne, ennek hatására az arany unciánkénti ára 1400 dollárra is emelkedhet, míg egy Clinton-győzelem 1250 dollárra viheti le az árakat.

Az aranybefektetéseken belül a befektetők főként a tőzsdén kereskedett alapokba (ETF) viszik a pénzt, az SPDR Gold Shares a csütörtökkel záruló héten közel 310 millió dollárnyi friss tőkét vonzott be. Az intézményi befektetők mellett a kisbefektetőknél is nagy kereslet a nemesfém iránt, az értékesített aranyérmék októberben már a harmadik egymást követő hónapban taroltak, ami hat év alatt a leghosszabb mért fellendülés.
Forrás: portfolio.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük