Fizikai arany befektetés: fontos a minőség

Ma már a bizalmatlanság olyan méreteket ölt, hogy a befektetők lassan a dollártól és az eurótól is félnek, semmilyen pénzpiaci terméket nem mernek megvenni – marad a befektetési arany. És akkor ezen a piacon is azt tapasztalják, hogy eltérő minőségű, gyanús arannyal is találkozhatnak…

Egyre több hír röppen föl a gyenge minőségű, sőtt hamisított befektetési arany termékekről, ezért nem árt vigyázni.

Javaslom, hogy olvassák el írásunkat, amelyben tisztázzuk, hogy mitől is tekinthető egy befektetési arany London Good Delivery minőségűnek.

Tudomásunkra jutott az is, hogy megjelentek idehaza a „három kilences” gyengébb minőségű és a nemzetközi minősítéssel nem rendelkező befektetési aranyak is.

Tehát nem árt résen lenni, nem okvetlenül a legolcsóbb ár a legjobb vétel biztosítéka, a minőségre is oda kell figyelni.

Melyik aranyat vegyem?

A hazai forgalmazók jelentős része német, osztrák és svájci finomítókkal/kereskedőkkel áll kapcsolatban és onnan szerzi be az aranyat. Ez a minőségre nézve jó dolog, egyedül az áralakulásnál jelent további „árfelhajtó” tényezőt, hiszen az arany áralakulása mellett már a HUF/EUR árfolyam alakulása is befolyásolja a vételárat.

A hazai gyártók termékeinél még nagyobbak a minőségi eltérések, tehát itt fokozott óvatosság ajánlott. Csak a legjobb minőségű, minősített, certifikáttal ellátott és fóliázott aranyat vásároljuk meg. Ne csak a gyártóra figyeljünk, hanem a kereskedő személyére is odafigyelve hozzuk meg a vételi döntésünket!

Mire jó a Kinebar?

Az Argor-Heraeus csoport által kidolgozott, egyedülálló KINEGRAM technológiával készített hologramos biztonsági formáció, mely az aranytömbök hitelességét hivatott jelölni. Préseléssel kerül közvetlenül a tömb felületére, így jelzi tulajdonát például a svájci jegybank már 1993-óta és a Raiffeisen is alkalmazza ezt a megoldást bizonyos aranytömbökön. További részletek a Kinebar hologramról >>>

Az interneten található számtalan webáruház és forgalmazó közül válassza a minőséget. Törekedjen a személyes átvételre és csak akkor fizesse ki az aranyat, ha a kereskedő személyét megbízhatónak ítéli! A jó arany befektetés a vásárlásnál kezdődik, de valamikor évekkel később az eladással végződik – és a minőségi gondok árát csak akkor fogjuk tudni lemérni…

Kérjen arany vásárlási ajánlatot >>>
dr.Tatár Attila
www.aranycenter.hu
0620/462-8850
info@bankweb.hu (adja meg a levélben a telefonszámát is)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük