Pénzügyi képzés mindenkinek

Állampapír befektetés, biztonság és magas hozam. Befektetési tanácsadás és portfólió készítés.Számomra mindig is érthetetlen volt, hogy ha ennyire sok időt szánunk a pénz megkeresésére, akkor miért foglalkozunk olyan keveset a pénz kezelésével, a pénzügyi ismereteink bővítésével?

Azért indítottam el ezt a pénzügyi oktatási programot, hogy segítsek azoknak, akik eljutottak a felismerésig: változtatniuk kell az életükön.

És nincs igazuk azoknak, akik azt gondolják, hogy a sorsuk más kezében van, a külső körülmények annyira meghatározzák azt, hogy a változtatás, az alkalmazkodás szinte reménytelen. A munkanélküliség, az állami támogatások rossz elosztása, a nyugdíjak mértéke, a bérszínvonal, az oktatási rendszer színvonala,az adózási kérdések, a túlméretezett állam olyan mértékben telepszik rá az életünkre, hogy képtelenség ellenük egyénileg tenni. Szerintem nincs igazuk.

Kétféle ember van: aki csak él bele a világba és fogalma sincs, hogy mi zajlik körülötte, a sorsot kárhoztatja a gondjai miatt és az, aki ismeri a környezetében zajló folyamatokat, tudatában van a változásoknak és alkalmazkodni képes hozzájuk. Döntse el, hogy hova kíván tartozni.

Van egy rossz hírem. Senki sem fogja megoldani a problémáit, egyedül áll a viharban és nem mindegy, hogy mennyire végtelen.

diplomaHa túl sokat nézi a TV-t és mindig csak ugyan azokat a hírforrásokat használja, akkor egy álomvilágban él. Azt hiszi, hogy az egyre bőségesebb információk valóban tájékozottabbá teszik, de szerintem csak szellemi rágógumit kap, amivel az agyát mérgezi.

Alapvetően pénzügyekkel foglalkozom, tehát nálam elsősorban azt tanulhatja meg, hogy a pénzügyi rendszer hogyan működik, mi a modern pénzzel a baj, miért kezelik rosszul a mostani válságot a jegybankok és hogyan működnek a pénzügyi rendszer szereplői a valóságban: az állam, a jegybank, a bankok-biztosítók, a felügyeleti szervek, a tőzsdék, és a háttérben álló hatalmas vagyonokat mozgatók.

Egy három lépcsős pénzügyi képzési rendszert alakítottam ki:

Általános iskola: Ez az előadás azoknak szól, akik most ébredtek fel és az elején kezdik el a valóban fontos pénzügyi ismeretek megszerzését. Hogyan induljon el, ha változtatni szeretne az életén?

Gimnázium: Itt már egy olyan szintre jutunk el, ahol képessé válik a pénzügyeinek irányítására, az igazán átláthatatlanra tervezett pénzpiaci termékek megértésére és a kockázatok kezelésére. Azok számára, akik befektetéseket kezelnek kihagyhatatlan előadás.

Egyetem: Ez az előadás azok számára készült, akik többre vágynak a napi megélhetés biztonságánál, vagyont építenek fel, passzív jövedelemből szeretnének megélni. A pénzpiacok ragadozói közé merészkednek, a nagy fehér cápák világában is életben szeretnének maradni. Fontos kérdés itt az is, hogy az anyagi biztonságot hogyan örökítsük át a gyermekeinkre, hogyan neveljük őket a pénzügyek megismerésére.

Iidőközben a saját kíváncsiságomat kielégítendő, további két előadást is elkészítettem:

EXTRA I. előadás:  Ez az előadás korunk társadalmi problémáival foglalkozik. A modern pénz működésével, a visszafizethetetlen államadóssággal és az inflációval. Demográfia, népességrobbanás, urbanizáció és világgazdasági trendek. Hol várható gazdasági növekedés? A magyar gazdaság fejlődésének akadályai, stb. További részletek az előadásról>>> 

EXTRA II. előadás:  Idén azokra a kérdésekre kerestem a választ, amelyek a környezetvédelem, a szűkös erőforrások területére vezettek. Lesz-e elegendő víz, termőföld, levegő? Mit jelent az ökolábnyom és mit mutat a Föld “terheltségéről”? Milyen környezeti ártalmak veszélyeztetik a jövőnket? Van energiaválság? Mire képesek a megújuló energiák? A technikai haladás főbb területei, újdonságai. Képes a technikai fejlődés megoldani a felsorolt problémáinkat?  További részletek az előadásról>>>

Az előadások további részleteiről, időpontokról, árakról itt olvashat.

dr.Tatár Attila

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük