Minőség

Az arany vásárlás alapszabályai: minőség

Az arany vásárlásának egyik kulcskérdése a minőség, vagyis a forgalmazó. Hol és milyen aranyat vegyünk?

Arany vásárlás, legjobb minőségű ajánlat kérése! >>>

A forgalmazók, illetve az eltérő finomságú, tisztaságú termékek között nehéz eligazodni, sok szempontra kell tekintettel lenni a biztonságos és jövedelmező befektetés érdekében. Az alábbi kérdések megválaszolásával jutunk közelebb a tényleges vásárláshoz.

Milyen minőség az, amit keresnünk kell arany vásárlásnál?

A befektetési (fizikai) arany piacán a legjobbak a 999,9  finomságú rudak, tömbök és lapkák. Ezeknek van általános, világméretű befektetési piacuk, a gyengébb tisztaságú termékeket csak nyomott áron és szűk körben vásárolják vissza. Tehát ragaszkodjunk ehhez a minőséghez, amelynek a védjegye a London Good Delivery besorolás.

Ki az arany gyártója?

Az adott arany tömb/érme gyártójára, a gyártás kapcsán alkalmazott jelölésekre nagyon oda kell figyelni. A gyártókat a világ nagy tőzsdéi folyamatosan minősítik és regisztrálják ismertség és megbízhatóság szerint. Az általuk kiadott “Good Delivery” minősítéssel rendelkező gyártók termékeit külön bevizsgálás nélkül bármikor megveszik, míg az ilyen tanúsítvánnyal nem rendelkező gyártók termékeit csak költséges bevizsgálás után veszik át –  ha egyáltalán átveszik. Sajnos hazai kibocsátók nem rendelkeznek nemzetközi minősítéssel, így az általuk kiadott aranytömbök csak nehezen, ár alatt értékesíthetők.

A mi partnerünk Európa egyik legnagyobb forgalmazója, ismert és elismert gyártó: a német Heraeus csoport. Szerepel a “London Good Delivery” (legjobb és folyamatosan ellenőrzött finomítók) listáján.

Ki az eladó/forgalmazó?

Több fontos szempont van az arany forgalmazó cég kiválasztásánál. Egyrészt hazánkban csak olyan cég kereskedhet arannyal, amely megfelel a Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Intézet (NEHITI) szakmai előírásainak, így az intézet nyilvántartásba vette. Másrészt az eladó adjon termékeire visszavásárlási garanciát, ezzel biztosítva, hogy a későbbiekben az aranybefektetés könnyen pénzre váltható legyen.

De a legfontosabb annak vizsgálata, hogy honnan szerzi be az aranyat, milyen készletei vannak és milyen a gyártó cég minősítése, nemzetközi megítélése. Mi a Heraeus cégcsoport termékeit forgalmazzuk. Ez egy 150 éves német vállalatcsoport, melynek tevékenysége szerteágazó, több lábon áll, az európai arany forgalmazás és finomítás régóta elismert és folyamatosan ellenőrzött szereplője.

Milyen áron vásároljunk aranyat?

Több tényező is befolyásolja az árat. Minél tisztább az arany, minél elismertebb a gyártó-kibocsátó, annál nagyobb érték cserél gazdát. Az sem mindegy, hogy az eladó ténylegesen kézbe is szeretné venni az aranyat vagy tároltatja a forgalmazóval (szállítási, tárolási költség, biztonság kérdése). Mind a két megoldásra van lehetősége közreműködésünkkel. A napi árfolyamhoz kötött értékesítés adja a legnagyobb esélyt a legjobb ár eléréséhez. A gyakori kis tételben történő vásárlás a piaci áringadozások kiküszöbölésében lehet segítségünkre – ennek is meg vannak az előnyei.

A hazai piacon 2600 engedéllyel rendelkező arany forgalmazó van. Ez egy kicsit sok, sajnos az engedély megszerzése nem különösebben nehéz. Ezért nagy jelentősége van a vásárlásnál a megfelelő kereskedő kiválasztásának!!!

Tehát a vásárlás a termék egyszerűsége, átláthatósága ellenére nem könnyű, hiszen több szempontot kell figyelembe vennünk:

– Hol kapok megfelelő minőségű aranyat?

– Hol kapom a legjobb árat?

– Vásárlásnál az euró árfolyamra is figyelnem kell, hiszen euróban vásárolják meg az aranyat a kereskedők.

– Hol találok olyan kereskedőt, aki megbízható és a visszavásárlási garancia mögött “tartalom” is van nem csak ígéret?

– Hol tudok biztonságosan vásárolni? Hogyan oldom meg a szállítást és tárolást?

Kérjen befektetési tanácsot és arany vásárlásra ajánlatot! >>>

Amennyiben a fenti kérdéseket végig gondolta és segítségre van szüksége, akkor keressen meg bizalommal:

dr.Tatár Attila
0620/462-8850
info@bankweb.hu (adja meg a levélben a telefonszámát is)