Tanács

Több, mint 5 éve foglalkozom befektetési arannyal és kb. 30 éve befektetésekkel. Ennyi idő távlatában azt látom, hogy az utóbbi években felértékelődik a tapasztalat.

Nem elegendő a tudás, sok fiatal szakemberrel, brókerrel és közgazdásszal találkozom, akik magas szakmai színvonalon állnak, és mégsem értik, hogy mi is történik a világban. Hosszú távú előrejelzésre, trendek felállítására pedig végképp nem vállalkoznak.

Ahhoz, hogy valaki a mai időkben befektetési tanácsot tudjon adni, ahhoz komolyabb tapasztalat szükséges.

Tanácsok arany vásárláshoz

Maradjunk a témánál, célom az, hogy rövid, hasznos tanácsokat adjak azoknak, akik befektetési aranyat szeretnének vásárolni. Fizikai aranyat, hosszú távú befektetésként.

Tanácsaim:

– Gondolkodjon befektetési portfólióban, ha nagyobb összeg (kb 5 MFt-tól) áll rendelkezésére, akkor az arany kb. annak 5-10%-a legyen.

– Ha nincs befektetése, de havi megtakarítást képes indítani (min. 10-50 eFt/hó), akkor ideális termék az aranyszámla – ebből lesz nyugdíja és a gyereknek egyetem.

– Arany vásárlásnál ne csak az árra figyeljen, hanem a legjobb minőséget vegye, leellenőrizhető forgalmazótól!

Vásárlás előtt gondolja át a tárolással, méret választásával kapcsolatos kérdéseket is!

– Ne azért vegyen aranyat, mert divat vagy a haver ajánlotta. Legyen tudatos, minden részletre odafigyelő befektető!

– Aranyat ne a magas hozam reményében vegyen, hanem a pénzpiaci befektetések ellenpontjaként, hosszú távú biztonsági tartalékként.

– Zárja ki az érzelmeket, ne ijedjen meg az áreséseknél, ez több éves, évtizedes “történet”, a spekulatív ármozgások mögött ott áll az arany hosszú távon érvényesülő biztonsági tartalék jellege.

– Legyen tisztában az arany árára ható tényezőkkel, a vételi és eladási ár különbségével, az arany szállítási és adózási kérdéseivel is.

– Bármilyen kérdésben bizonytalan, nem találja a megfelelő választ, akkor kérdezzen!

Szóljon hozzá az írásomhoz, egészítse ki a tanácsaimat saját tapasztalatai alapján.

dr.Tatár Attila
info@bankweb.hu

0620/462-8850.

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal