GY.I.K.

Gyakran ismétlődő kérdések

Az aranycenter egy olyan szakértői blog, amely az arany befektetés iránt érdeklődők számára nyújt széleskörű ismereteket. Segít a fizikai arany vásárlást MEGELŐZŐEN a tájékozódásban, a legfontosabb kérdések felvetésében és megválaszolásában.

Összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, amelyek az elmúlt 5 év tapasztalata alapján a leginkább fontosak, mindig és mindenkinél felmerülnek:

Ki is áll a www.aranycenter.hu szakértői blog mögött?

Dr.Tatár Attila vagyok, több mint 20 éve foglalkozom pénzügyi, banki kérdésekkel, bemutatkozásomat itt találja. 2007. óta foglalkozom befektetési arannyal, 2009-ben hoztam létre az aranycenter.hu tanácsadói blogot, amely változatlanul független minden piaci szolgáltatótól, szervezettől.

Mi a különbség egy arany blog és egy arany forgalmazó webáruház között?

Fizikai arany forgalmazásával több ezer vállalkozás foglalkozik idehaza, jellemzőjük, hogy webáruházat létrehozva az interneten keresztül értékesítik a külföldi finomítókból beszerzett aranyat. Az arany ára a könnyű összehasonlíthatóság miatt nagyon nyomott, így sok az inkorrekt ajánlat, ahol különböző csábító módszerekkel igyekeznek a vevőket megszerezni, kevesen vannak a hosszú távon gondolkozó, korrekt arany forgalmazó cégek.

Az aranycenter.hu egy blog, ahol kereskedőktől független tájékoztatás a cél. Arany webáruházat ezért nem is működtetünk! Mivel szélesebb értelemben vett befektetési tanácsadással, személyes portfólió készítésével foglalkozunk, így nem csak az aranyról, hanem sok pénzpiaci termékről is tájékoztatjuk az érdeklődőket és így függetlenek tudunk maradni.

Miért jó befektetés az arany?

Erről nálunk sok cikket olvashat, de röviden: a kereslet-kínálat alakulása határozza meg az arany árfolyamát, hogy hosszú távon emelkedő aranyárra számíthatunk. A teljes befektetésünk kb. 10%-át tartsuk fizikai aranyban, mivel minimum 5-10 évben érdemes gondolkozni és az arany nem tekinthető likvid befektetésnek. Egy portfólió részeként van szerepe a befektetési aranynak.

Aranyszámla Megtakarítás

Az Aranyszámla a legjobb megoldás egy “arany csomag” folyamatos felépítéséhez. Befizetéseit aranyra váltjuk, és sok kedvezményt biztosítunk a számla mellé.

A befektetési arany vásárlás két fontos kérdése: minőség és tárolás

Ha a döntésig eljutottunk és fizikai arany befektetést szeretnénk, akkor fontos odafigyelnünk a minőségre: Csak London Good Delivery 999,9 minőségű befektetési aranyat vásároljunk, megfelelő szortiment (többféle méretű lapka) választásával. Ahogy terjed a fizikai arany befektetés, egyre több családnál található rosszul őrzött nagyobb értékű arany, így hangsúlyozottan oda kell figyelnünk a megfelelő biztonságú tárolásra!

Kinél és milyen aranyat vegyek?

Az egyik legnehezebb döntés a megfelelő forgalmazó kiválasztása. Van, aki olyan áron hirdet, ami a finomítói árak ismeretében irreális, mégis sokan hozzá mennek, mert a legolcsóbb árat ígéri. Aztán jön a meglepetés: van váratlan költség, mégis más az ár, a méret, a gyártó, stb. Megjelentek a hamisított aranylapkák is, így fokozott gondossággal kell a kereskedők közül választani.

Miért nem ajánlom a fizikai arany helyett a “papír alapú” arany vásárlását?

Aranyat nem csak fizikai valóságában, kézzel fogható formájában vásárolhat az ember, hanem befektetési alapban, ETF és számtalan arany árfolyam elmozdulásával “játszó” kereskedési forma keretében is. Ezeket hívom papír aranynak, ahol pontosan olyan kockázatot vállal a befektető, mint bármilyen spekulatív terméknél (pl. forex, tőzsde, stb.) Arany vásárlást én hosszú távú, biztonsági tartaléknak, nyugdíj célú megtakarításnak ajánlok mindenki számára. Spekulatív ügyletet csak az ahhoz értők válasszanak! Azok viszont jöjjenek el előbb egy tőzsdetanfolyamra.

Milyen áron érdemes befektetési aranyat venni?

Olvassa el írásomat az Arany kettős természetéről. Ha valaki hosszú távra, több részletben, folyamatosan vásárol, akkor összességében jó árat fog elérni. Napon belül, rövid távon senki sem képes megjósolni az arany áralakulását, ilyen tanácsot ne kérjen és ne is fogadjon el senkitől!

Keressen meg bizalommal és segítségére leszek befektetési kérdésekben.

dr.Tatár Attila

info@bankweb.hu
0620/462-8850.

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal