Mark Mobius: az arany a nyerő

Mark Mobius nem titkolja, hogy odavan az aranyért, mint befektetésért. Szerinte a nemesfém ára elérheti az 1500 dollárt is, köszönhetően többek között a jegybankoknak – írja a Bloomberg.

Mark Mobius szerint több tényező is arrafelé mutat, hogy az arany unciánkénti ára elérheti az 1500 dollárt, miután a kamatok csökkennek, a központi bankok folytatják eszközvásárlásaikat, a geopolitikai környezet továbbra is bizonytalan és a kriptodevizák iránti érdeklődés is felerősödött.

Mark Mobius három évtizeden keresztül dolgozott a Franklin Tempeltonnak, és csak tavaly indította útjára Mobius Capital Partners nevű cégét. A szakember szerint az arany minden befektető portfóliójában benne kellene legyen, méghozzá legalább 10%-os mértékig.

A részvénypiacok mellett az arany is jelentős árfolyamemelkedést mutatott idén eddig, ezzel hat éve nem látott szintre került. A menekülő eszközként is számon tartott arany azért is egyre népszerűbb a befektetők körében, mert sokan aggódnak a globális gazdasági növekedés lassulása, egy enyhe amerikai és európai monetáris politika, valamint a kereskedelmi feszültségek miatt.

A kamatlábak egyre lejjebb mennek, főleg Európában. De mi értelme eurót tartani, amikor negatív kamatot kapsz? Ennyi erővel fektethetsz aranyba is, hiszen ez sokkal jobb deviza.
Forrás: portfolio.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük