Vásárolják az aranyat a magyarok

Miután a BÁV-nál márciusban kifogytak az aranytömbkészletek, közel háromszorosára nőtt az ékszerek forgalma. Az ékszergalériák bezárásával a kereslet az online ékszeraukciókra tevődött át. Júniusban egyre többen adják el aranytömbjeiket, miközben ezekért már sorban állnak az új vevők.

Februárban a BÁV 60 MFt értékű befektetési aranyat adott el. Márciusban ez a forgalom a nyolcszorosára emelkedett!

Az aranytömböket készítő gyárak bezárásával és az aranyár hullámzásával az egyre növekvő kereslet áttolódott az aranyékszerek és az arany fizetőeszközök felé. A BÁV-nál közel háromszoros forgalomnövekedést regisztráltak márciusban az ékszergalériákban, majd miután a hónap végén az üzletek a járványügyi szabályozásnak eleget téve bezártak, a forgalom az online ékszeraukciókra tevődött át. Szóval nem volt megállás, vett a lakosság mindent, amit csak tudott.

A járványügyi intézkedések lazításával májusban aztán ismét kinyitottak az üzletek, és a már ekkor tartósan 1700 dolláros aranyár itthon sokakat ösztönzött eladásra. A BÁV a nála forgalmazott aranytömbökre visszavásárlási garanciát nyújt, ezzel a lehetőséggel sokan éltek a májusi nyitás után. Az eladással egyrészt az árfolyam-emelkedésből származó nyereséget akarták realizálni, de sokan, főleg vállalkozók, az újranyitással járó költségeket finanszírozták belőle.

Az aranytömbök iránti megnövekedett kereslet miatt várólisták alakultak ki, a nyitás után nem csupán a befektetési aranytömb, de az aranyékszerek piaca is emelkedett, május utolsó hetére már másfélszeres forgalmat regisztráltak ebben a szegmensben a BÁV-nál. Júniusban pedig nemzetközi online ékszeraukciót indítottak az invaluable.com és az auctionzip.com oldalakon.

Az arany iránti érdeklődés tehát töretlen. Az aranytömböket készítő gyárak is újra kinyitottak. A szakértők szerint a jegybankok és a kormányok gazdaságélénkítő segélycsomagjai hatására az aranyárfolyam még bőven emelkedhet. Egy esetleges második hullám, illetve az ez iránti félelem is csak fokozza a gazdasági bizonytalanságot, ami továbbra is az arany felé irányíthatja a befektetőket, ennek nyomán az év végére akár a 2000 dolláros unciánkénti ár sem elképzelhetetlen.
Forrás: napi.hu

Nem mindegy, hogy hol és milyen aranyat vásárol. Keressen meg és segítségére leszek a megfelelő megoldás kialakításában.

dr.Tatár Attila
info@bankweb.hu
0620/462-8850.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük